Cum incurajam oamenii sa fie mai activi in comunitatea FBG?
-
Imago
- Administrator

Re: Cum incurajam oamenii sa fie mai activi in comunitatea F
Mai exista un fenomen (larg intalnit in intregul web) - De ce tace spatiul cosmic (cibernetic)?
Elaborez - sunt unele persoane destul de active pe forum, care picteaza miniaturi, scriu review-uri, sau posteaza poze cu unboxing a noilor cumparaturi. Iar utilizatorii intra, se uita la poze, citesc review-urile, si... nimic. Mai da cate unul un plus anemic, un comentariu, insa cam atat.
Ar fi frumos daca in momentul in care citim ceva care ne place, sa specificam acest lucru - "hei, articolul e interesant", sau "miniaturele astea arata tare", etc. Poate asa se coaguleaza discutii mai aprinse.
Pana la urma unora le ia 2 minute sa citeasca un review, care a fost scris 3-4 ore, iar altora le ia 10 secunde sa admire o colectie de miniaturi, care a fost pictata 30-40 ore. Daca iti place (si multe din proiectele de pe forum sunt intr-adevar interesante), da-i de stire autorului, o sa-i fie placut, si-i valideaza munca. E clar cand te uiti la vizualizari ca 140 oameni ti-au deschis postarea, si... nimeni nu zice nimic? I-a lasat rece, nu le-a placut, sau intra pe forum doar de la munca, si nu comenteaza ca sa nu-i prinda seful?
Elaborez - sunt unele persoane destul de active pe forum, care picteaza miniaturi, scriu review-uri, sau posteaza poze cu unboxing a noilor cumparaturi. Iar utilizatorii intra, se uita la poze, citesc review-urile, si... nimic. Mai da cate unul un plus anemic, un comentariu, insa cam atat.
Ar fi frumos daca in momentul in care citim ceva care ne place, sa specificam acest lucru - "hei, articolul e interesant", sau "miniaturele astea arata tare", etc. Poate asa se coaguleaza discutii mai aprinse.
Pana la urma unora le ia 2 minute sa citeasca un review, care a fost scris 3-4 ore, iar altora le ia 10 secunde sa admire o colectie de miniaturi, care a fost pictata 30-40 ore. Daca iti place (si multe din proiectele de pe forum sunt intr-adevar interesante), da-i de stire autorului, o sa-i fie placut, si-i valideaza munca. E clar cand te uiti la vizualizari ca 140 oameni ti-au deschis postarea, si... nimeni nu zice nimic? I-a lasat rece, nu le-a placut, sau intra pe forum doar de la munca, si nu comenteaza ca sa nu-i prinda seful?
- ProfessorChaos
- King Meeple

- Custom Rank: Miniature Painter
o colectie de miniaturi, care a fost pictata in (30-40)x3 ore. hihiii
- Haddeo
- King Meeple

nu cred ca e cineva aici care petrece 30-40h X 3 sa faca ceva de dragul VP-urilor sau commenturilor 
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.
Things are OK now but I never know when it's going to change.
- ProfessorChaos
- King Meeple

Bineinteles ca nu. Pentru asta avem Facebook! 
- adrim
- King Meeple

- Custom Rank: euro-epic
- BloodSerj
- Chief Meeple

Ma regasesc in multe categorii din cele descrise mai sus(mai putin cea a trisorilor
). Cateva ganduri
- Am ajuns pe forum pentru ca eram in cautare de gaming partners. Intial am dat de un meet up dar am fost doar la o singura intlanire pt ca erau doar casula gamers sau complet newbies(nimic ne-inregula asta dar cautam altceva)
- Ajuns pe forum prima sectiune pe care am atacat-o a fost ceea de intlaniri. Am fost destul ce confuz la inceput pentru nu imi era foarte clar, daca exista o intalnire saptmanala, bi-saptamanala, unde cum. In cele din urma urmazind in "umbre" forumul am inteles ca lumea se intalneste in lente & sotron, si am observat acelasi lucru semnalat si de altii mai noi - lumea veche stia despre ce e vorba si discuta ca atare. Pot sa inteleg de ce. (Anecdotic cred ca l-am intrebat be Vall(?) de ce marti si de Lente - am aflat de traditia Lente Arcului
)
Imi place ideea lui Hadeo, so
. Ce imi este clar din perspectiva celor descrise mai sus este ca sectiunea de intlaniri(cel putin pt Bucuresti) are putea fi optimizata.
Nu stiu ce fel de date pot fi minate,dar banuiesc ca multi noi utlizatori ajung mai intai la sectiunea intlaniri. Banuiesc ca sunt iar multi utilizatori care ajung pe forum la sectiunea bursa(vanzari/cumparari/schimburi) - Intreabrea este ce se poate face la punctele astea de intrare pentru ai convertii in utilizatori frecventi. poate un banner/add catre sectiunea de intalniri?
Din ce am citit, in SUA rolul/punctul de intlanire/coordonare comunitatilor de gameri este in mare parte preluat de FLGs.
In Bucuresti cel putin nu va fi cazul, cei care au incercat sa combine magazinul de jocuri si cafeaneau fie s-au inchis fie se axeaza de pe stiu sa faca mai bine.
FLGs din SUA si-au creat comunitati de gameri(si de counsumatri) concetrandu-se pe evenimente. Cele mai bune locuri au clasica seara de MtG, board gaming, D&D, etc. Cei care doresc sa gasesca partenri se pot orienta.
Al doilea lucru pe care l-am observat sunt turneele - desi acestea sunt mai importante pt mgazinele de retail, aduc added value comunitatii.
Bottom line pentru partea de comunitate/intalnire: Predictibilitate si Consitenta - cred ca acestea ar trebuii sa fie cuvintle cheie pt sectiunea intalniri.
ideea de seri tematice este excelenta!
Alte idei:pt cei care au colectii mari dorinte de a preda putem sa avem si un gateway game sesions> promovare pe grupuri facbeook, meetup, alte geeky forums
si tot in aceiasi idee - "inflitrarea" altor grupuri: Miniature gamers? D&D? MtGisti? etc
gata am devenit deja prea random
P.S. - De ce nu facem ceva pentru International table top day?
Poate sunt oamnei care urmares de ceva timp geek&sundry, sau alte canale, vad evenimnetul registrat si zic: hey, nu stiam ca exista o cumunitate local/eveniment>>>>> Another sticky point - vizibilitate
- Am ajuns pe forum pentru ca eram in cautare de gaming partners. Intial am dat de un meet up dar am fost doar la o singura intlanire pt ca erau doar casula gamers sau complet newbies(nimic ne-inregula asta dar cautam altceva)
- Ajuns pe forum prima sectiune pe care am atacat-o a fost ceea de intlaniri. Am fost destul ce confuz la inceput pentru nu imi era foarte clar, daca exista o intalnire saptmanala, bi-saptamanala, unde cum. In cele din urma urmazind in "umbre" forumul am inteles ca lumea se intalneste in lente & sotron, si am observat acelasi lucru semnalat si de altii mai noi - lumea veche stia despre ce e vorba si discuta ca atare. Pot sa inteleg de ce. (Anecdotic cred ca l-am intrebat be Vall(?) de ce marti si de Lente - am aflat de traditia Lente Arcului
Imi place ideea lui Hadeo, so
Nu stiu ce fel de date pot fi minate,dar banuiesc ca multi noi utlizatori ajung mai intai la sectiunea intlaniri. Banuiesc ca sunt iar multi utilizatori care ajung pe forum la sectiunea bursa(vanzari/cumparari/schimburi) - Intreabrea este ce se poate face la punctele astea de intrare pentru ai convertii in utilizatori frecventi. poate un banner/add catre sectiunea de intalniri?
Din ce am citit, in SUA rolul/punctul de intlanire/coordonare comunitatilor de gameri este in mare parte preluat de FLGs.
In Bucuresti cel putin nu va fi cazul, cei care au incercat sa combine magazinul de jocuri si cafeaneau fie s-au inchis fie se axeaza de pe stiu sa faca mai bine.
FLGs din SUA si-au creat comunitati de gameri(si de counsumatri) concetrandu-se pe evenimente. Cele mai bune locuri au clasica seara de MtG, board gaming, D&D, etc. Cei care doresc sa gasesca partenri se pot orienta.
Al doilea lucru pe care l-am observat sunt turneele - desi acestea sunt mai importante pt mgazinele de retail, aduc added value comunitatii.
Bottom line pentru partea de comunitate/intalnire: Predictibilitate si Consitenta - cred ca acestea ar trebuii sa fie cuvintle cheie pt sectiunea intalniri.
ideea de seri tematice este excelenta!
Alte idei:pt cei care au colectii mari dorinte de a preda putem sa avem si un gateway game sesions> promovare pe grupuri facbeook, meetup, alte geeky forums
si tot in aceiasi idee - "inflitrarea" altor grupuri: Miniature gamers? D&D? MtGisti? etc
gata am devenit deja prea random
P.S. - De ce nu facem ceva pentru International table top day?
- CristiQ
- Wizard Meeple

- Custom Rank: The Big Kahuna
DA, mi-as dori tare mult un ITTD in Romania. Inca de la prima editie, tot urmaresc si sper la un ITTD local sau chiar unul national la Iasi sau Bucuresti (caci e mai aproape ptr. mine) dar bine organizat. Poate la anu'BloodSerj wrote:P.S. - De ce nu facem ceva pentru International table top day?Poate sunt oamnei care urmares de ceva timp geek&sundry, sau alte canale, vad evenimnetul registrat si zic: hey, nu stiam ca exista o cumunitate local/eveniment>>>>> Another sticky point - vizibilitate
Chiar daca anul acesta (la fel ca anul trecut) ITTd pica in ajunul Pastelui, eu sunt (si, as fi fost) dispus sa particip cu bucurie la acest eveniment.
Stiu ca s-a organizat ceva anul trecut, dar nu mi s-a parut destul de atractiva oferta incat sa ma incumet la o deplasare (poate a fost doar parerea mea din ceea ce am vazut online, si in realitate evenimentele au fost OK .. poate).
Anul viitor poate in urma acestui topic deschis de ProfessorChaos situatia va fi alta si vom avea primul ITTD super organizat, cu banners, afise, .. poate niste promos si alte lucruri .. poate
My Board Games collection
My RPGs collection
“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”
My RPGs collection
- Plu
- King Meeple

- Custom Rank: Mind Reader
S-a sarbatorit vreo 2-3 ani consecutiv, baietii de la lordsoftheboards au facut o treaba excelenta cu organizarea, concursuri, premii...
- BloodSerj
- Chief Meeple

Bucuros sa aud ca faceau o treaba buna...din ce am citit/auzit, they had the right idea - retailer care sustine si nutreste comunitatea
In Bucuresti nu cred ca le-a luat nimeni locul din acest punct de vedere(si nici nu cred ca se va intmapla in curand) - ergo trebuie sa ne organizm singuri
In Bucuresti nu cred ca le-a luat nimeni locul din acest punct de vedere(si nici nu cred ca se va intmapla in curand) - ergo trebuie sa ne organizm singuri
- danielM
- King Meeple

- Custom Rank: general de sufragerie
O treaba f buna, indeed. Au organizat multe evenimente interesante.BloodSerj wrote:Bucuros sa aud ca faceau o treaba buna...din ce am citit/auzit, they had the right idea - retailer care sustine si nutreste comunitatea
- bogdanjovi
- Chief Meeple

Se potriveste topicul cu cel de alaturi ("Tabletop Gaming has a White Male Terrorism Problem") intr-un mare fel... Ma simt ca intr-un grup de deviati & obsedati & perversi care incearca sa atraga noi victime 
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
bogdanjovi wrote:Se potriveste topicul cu cel de alaturi ("Tabletop Gaming has a White Male Terrorism Problem") intr-un mare fel... Ma simt ca intr-un grup de deviati & obsedati & perversi care incearca sa atraga noi victime
- ProfessorChaos
- King Meeple

-
DeeDee
- King Meeple

Imi arunc si eu aici cei doi centi, ca m-am simtit vizata pe ici pe colo.
Dar o sa incep prin a sustine ideea lui Haddo, care mi se pare foarte buna. Iar fiindca orice recompensa pecuniara inflameaza spiritele, am sa sustin ideea unor premii modice dar cu valoare emotionala puternica - de ex cana pe care scrie ceva geeky, zaruri D20 de o anumita culoare, ... dinastea. Am vazut inghesuieli ingrozitoare la pixuri gratis, ce sa zic daca vorbim de o valoare mai mare - un tricou gratis? Nebunie! Insa titlul de "grand master explainer" pe o canuta, are valoare adevarata doar pentru cei care pun suflet si se bucura ca le-a fost recunoscuta munca.
Eu am intrat in treaba asta cu jocurile via G&S. Am dat de Tabletop-ul lui Wil Wheaton, si gata! M-am rezolvat de o miuta doua de lei in jocuri de atunci. Insa - nu prea am cu cine sa le joc. Pe langa programul aglomerat pe care il avem toti, acest hobby e unul de nisa si sunt putini interesati - in jurul meu sunt doar eu si inca un cuplu, care e de incepatori. Din exces de zel m-am inscris aici pe forum, in speranta ca o sa mai fie alti oameni asa ca mine, cu care sa schimb o vorba, sa te cunosti mai bine dupa care sa faci pasul cel mare (gasp!) si sa te intalnesti in viata reala. Dar no, in practica s-a dovedit ca treaba nu e chiar fix asa. Majoritatea sunt din Bucuresti - ceea ce e minunat pentru voi, dar pe mine, in Cluj, nu ma incalzeste cu nimic ca voi va distrati. Apoi, imi face impresia ca comunitatea e deja formata, iar cineva cu abilitati sociale reduse (a.k.a. je) vede asta ca un nou obstacol de trecut peste. Daca in virtual-space e asa, in meat-space, nici nu te mai gandesti! Si apoi, toti pareti a fi mai hardcore gamers, iar eu, doar un noob, n-am loc. Asa ca mai apas un VP pe ici pe colo, si cam asta e contributia mea.
Am vazut postari pe ici pe colo, cu intalniri la Cluj, dar nu am mers niciodata - o data din cauza programului care nu se potriveste pe persoane familiste, apoi fiindca la fel - cum ma duc io asa, de nebuna si una singura intr-un grup de prieteni pre-existenti sa ma milogesc sa ma bage si pe mine intr-un joc? Daca nu sunt locuri? Daca ei vor sa joace numai intre ei? Daca raman si ma uit la altii jucandu-se si aia se uita la mine ca-s creepy si-i stalk-uiesc? Daca o sa zica - ce-i si cu babeta asta p-aci, noi suntem 20-somethings si avem alte glume in program?
Ma rog, scenarii dinastea in care ies ridicol si awkward, am cam 70000 intr-o zi buna
.
De aceea cred ca ar fi mult mai confortabil - cel putin psihic, sa existe niste parametri cunoscuti inainte de un meetup: cate locuri sunt, ce se joaca, daca sunt ocupate mesele, etc. Asa, altfel mergi. De ex, daca este un anunt: "masa deschisa de la ora 17:30, se joaca munchkin, maxim 4 jucatori, s-au inscris deja 2" - parca altfel privesti situatia - "aaa, deci poate incap si eu acolo". Asa ca acel app sau ce o fi, mi se pare excelent.
Am mai vazut ca cei de la G&S sustin intalniri stabilite prin meetup.com, si chiar am cautat de curiozitate daca este ceva prin cluj, dar nu era.
Si mai adaug un argument - acest domeniu e atat de larg, si atatea zeci si mii de jocuri se gasesc acum, cu diverse tematici si grade de dificultate, incat mi se pare din ce in ce mai greu sa gasesti numitor comun pe un grup si asa foarte mic. Eu sunt incepatoare, si nu inteleg miniaturile (ce faci frate cu ele, is numai niste jucarii mici pe care le pictezi? si-apoi ce faci cu ele, le tii pe raft?) sau strategiile alea la care trebuie sa gandesti 10 ture inainte, cu stres etc - la joaca vreau sa ma relaxez, nu sa imi incord creierii. Ca mine, poate mai sunt maxim 3-4 omuleti pe tot forumul...
tl;dr: Ideea cu app-ul e buna, si poate incuraja oamenii mai timizi. premiile mai mult simbolice decat pecuniare incurajeaza fair-play-ul.
Dar o sa incep prin a sustine ideea lui Haddo, care mi se pare foarte buna. Iar fiindca orice recompensa pecuniara inflameaza spiritele, am sa sustin ideea unor premii modice dar cu valoare emotionala puternica - de ex cana pe care scrie ceva geeky, zaruri D20 de o anumita culoare, ... dinastea. Am vazut inghesuieli ingrozitoare la pixuri gratis, ce sa zic daca vorbim de o valoare mai mare - un tricou gratis? Nebunie! Insa titlul de "grand master explainer" pe o canuta, are valoare adevarata doar pentru cei care pun suflet si se bucura ca le-a fost recunoscuta munca.
Eu am intrat in treaba asta cu jocurile via G&S. Am dat de Tabletop-ul lui Wil Wheaton, si gata! M-am rezolvat de o miuta doua de lei in jocuri de atunci. Insa - nu prea am cu cine sa le joc. Pe langa programul aglomerat pe care il avem toti, acest hobby e unul de nisa si sunt putini interesati - in jurul meu sunt doar eu si inca un cuplu, care e de incepatori. Din exces de zel m-am inscris aici pe forum, in speranta ca o sa mai fie alti oameni asa ca mine, cu care sa schimb o vorba, sa te cunosti mai bine dupa care sa faci pasul cel mare (gasp!) si sa te intalnesti in viata reala. Dar no, in practica s-a dovedit ca treaba nu e chiar fix asa. Majoritatea sunt din Bucuresti - ceea ce e minunat pentru voi, dar pe mine, in Cluj, nu ma incalzeste cu nimic ca voi va distrati. Apoi, imi face impresia ca comunitatea e deja formata, iar cineva cu abilitati sociale reduse (a.k.a. je) vede asta ca un nou obstacol de trecut peste. Daca in virtual-space e asa, in meat-space, nici nu te mai gandesti! Si apoi, toti pareti a fi mai hardcore gamers, iar eu, doar un noob, n-am loc. Asa ca mai apas un VP pe ici pe colo, si cam asta e contributia mea.
Am vazut postari pe ici pe colo, cu intalniri la Cluj, dar nu am mers niciodata - o data din cauza programului care nu se potriveste pe persoane familiste, apoi fiindca la fel - cum ma duc io asa, de nebuna si una singura intr-un grup de prieteni pre-existenti sa ma milogesc sa ma bage si pe mine intr-un joc? Daca nu sunt locuri? Daca ei vor sa joace numai intre ei? Daca raman si ma uit la altii jucandu-se si aia se uita la mine ca-s creepy si-i stalk-uiesc? Daca o sa zica - ce-i si cu babeta asta p-aci, noi suntem 20-somethings si avem alte glume in program?
De aceea cred ca ar fi mult mai confortabil - cel putin psihic, sa existe niste parametri cunoscuti inainte de un meetup: cate locuri sunt, ce se joaca, daca sunt ocupate mesele, etc. Asa, altfel mergi. De ex, daca este un anunt: "masa deschisa de la ora 17:30, se joaca munchkin, maxim 4 jucatori, s-au inscris deja 2" - parca altfel privesti situatia - "aaa, deci poate incap si eu acolo". Asa ca acel app sau ce o fi, mi se pare excelent.
Am mai vazut ca cei de la G&S sustin intalniri stabilite prin meetup.com, si chiar am cautat de curiozitate daca este ceva prin cluj, dar nu era.
Si mai adaug un argument - acest domeniu e atat de larg, si atatea zeci si mii de jocuri se gasesc acum, cu diverse tematici si grade de dificultate, incat mi se pare din ce in ce mai greu sa gasesti numitor comun pe un grup si asa foarte mic. Eu sunt incepatoare, si nu inteleg miniaturile (ce faci frate cu ele, is numai niste jucarii mici pe care le pictezi? si-apoi ce faci cu ele, le tii pe raft?) sau strategiile alea la care trebuie sa gandesti 10 ture inainte, cu stres etc - la joaca vreau sa ma relaxez, nu sa imi incord creierii. Ca mine, poate mai sunt maxim 3-4 omuleti pe tot forumul...
tl;dr: Ideea cu app-ul e buna, si poate incuraja oamenii mai timizi. premiile mai mult simbolice decat pecuniare incurajeaza fair-play-ul.
- CristiQ
- Wizard Meeple

- Custom Rank: The Big Kahuna
In primul rand, bine ai venit/revenit pe forum!deevinnula wrote:Eu am intrat in treaba asta cu jocurile via G&S. Am dat de Tabletop-ul lui Wil Wheaton, si gata! M-am rezolvat de o miuta doua de lei in jocuri de atunci. Insa - nu prea am cu cine sa le joc. Pe langa programul aglomerat pe care il avem toti, acest hobby e unul de nisa si sunt putini interesati - in jurul meu sunt doar eu si inca un cuplu, care e de incepatori. Din exces de zel m-am inscris aici pe forum, in speranta ca o sa mai fie alti oameni asa ca mine, cu care sa schimb o vorba, sa te cunosti mai bine dupa care sa faci pasul cel mare (gasp!) si sa te intalnesti in viata reala. Dar no, in practica s-a dovedit ca treaba nu e chiar fix asa. Majoritatea sunt din Bucuresti - ceea ce e minunat pentru voi, dar pe mine, in Cluj, nu ma incalzeste cu nimic ca voi va distrati. Apoi, imi face impresia ca comunitatea e deja formata, iar cineva cu abilitati sociale reduse (a.k.a. je) vede asta ca un nou obstacol de trecut peste. Daca in virtual-space e asa, in meat-space, nici nu te mai gandesti! Si apoi, toti pareti a fi mai hardcore gamers, iar eu, doar un noob, n-am loc. Asa ca mai apas un VP pe ici pe colo, si cam asta e contributia mea.
Si eu am redescoperit pasiunea asta pentru board games tot datorita TableTop-ului lui Wil Wheaton. Intr-o zi de feb. 2013 am dat intamplator peste un episod de TT, si dupa ce mi-am revenit din soc, am devorat rapid intreg Season 1, dupa care mi-am luat inima in dinti si am dat search pe Google pentru a gasi magazine online ce ar fi fost posibil sa vand asa ceva; si spre uimirea mea am gasit nu unu, ci chiar cateva. (In trecut mai cautasem si nu gasisem nimic, asta, cu cativa ani in urma).
Imediat mi-am comandat 2 jocuri pe care le vazusem jucate la TT si inca cateva lunile urmatoare. Mi-am convins cu greu unii prieteni sa le incerce; pe unii i-am transformat in gamer-i, pe altii i-am pierdut pe drum. Cu timpul am gasit prieteni mai vech ce jucau Catan si usor, usor i-am diversificat catre alte boar games si grupul meu a crescut usor, usor, insa tot cam rar pentru gustul meu ne intalnim. Mi-am convertit si cativa colegi de "munca" si recent am dat peste un nou grup de board gamer-i din Galati cu care am reusit sa joc titluri nedorite de grupul meu original de prieteni.
Dupa ce am dat de gustul jocurilor si vazand cat de rar reuseam sa si joc jocurile cumparate, am inceput sa caut comunitati online de boargameri, si cu noroc, am dat peste .. forumboardgames.ro .. si dupa catva timp de stat in umbra ca si guest, am decis sa-mi fac un cont si sa incerc sa interactionez cu membrii. Nici asta nu am facut-o imediat, si eu sunt asa mai "shy", si greu intru in discutii si grupuri virtuale, sa nu mai zic de cele reale. Dar cu timpul am prins curaj si am inceput sa fiu din ce in ce mai deschis aici pe forum si nu regret asta. Am reusit sa cunosc si unii din jucatorii mai activi si cu vechime de pe aici si sper sa cunosccat mai multi dintre ei la intalniri viitoare, si sunt foarte de treaba. Stiu ca pentru unii e greu sa faci prmul pas, dar daca pentru un hobby/pentru o pasiune ca asta nu il faci, atunci nu stiu pentru ce ai putea sa il faci.
Si, .. sa stii ca eu daca as fi din Cluj nu m-as plange de numarul mic de board gamer-i. In Galati e mult, mult mai mic numarul lor ..
"They shall join me or fall before my feet!" MUHAHAHAHAHAHA!!
Si eu sustin ideea lui Hadedo, care sper sa se materializezecat mai repede, dar pana atunci tine de noi sa gasim jucatori/grupuri de jucatori.
Eu iti doresc succes in gasirea de jucatori si .. curaj .. atunci cand ii gasesti!
My Board Games collection
My RPGs collection
My RPGs collection
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
@deevinnula: Din fericire, in Cluj e foarte multa lume care se joaca. Motivul pentru care cred ca nu e vizibil lucrul asta pe forum e pentru ca majoritatea grupurilor folosesc Facebook-ul pentru a-si promova intalnirile si e cam greu sa-l bati ca audienta. Si daca tot vorbesc de Facebook, exista un grup "generic" de board games pentru Cluj aici: https://www.facebook.com/groups/BoardGamesCluj/, si am vazut multe anunturi de intalniri deschise oricui pe acest grup. Noi, dupa cum ai vazut pe forum, ne intalnim la Checkpoint (https://www.facebook.com/gamescheckpoint/) in fiecare miercuri, si uneori chiar si vinerea sau duminica. Sau sambata. Sau cand avem chef.
Si cu toate ca e lume care vine de multa vreme e intotdeauna loc si de oameni noi. Ce-am putea imbunatati e sa ne asiguram in fiecare saptamana ca postam pe Facebook si aici evenimentul, ce jocuri vrem sa aducem, si ce s-a jucat efectiv. Si cred ca tocmai m-am oferit voluntar pentru asta. 
- Chuckila
- King Meeple

Multumim pentru voluntariat, nenea RaduCorwin wrote:Ce-am putea imbunatati e sa ne asiguram in fiecare saptamana ca postam pe Facebook si aici evenimentul, ce jocuri vrem sa aducem, si ce s-a jucat efectiv. Si cred ca tocmai m-am oferit voluntar pentru asta.
@deevinnula, intr-adevar suntem mai euro-gameri, dar ca sa intelegi ca se joaca multe si variate, am sa pun aici jocurile pe care le-am jucat eu ieri la Checkpoint (si au fost si alte mese la care s-au jucat si alte titluri):
- Port Royal
- Quadropolis
- Love Letter
- The Voyages of Marco Polo
- Potion Explosion
- The Little Prince: Rising to the Stars
- Madeira
- Ninjato
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
Cu placere.Chuckila wrote:Multumim pentru voluntariat, nenea RaduCorwin wrote:Ce-am putea imbunatati e sa ne asiguram in fiecare saptamana ca postam pe Facebook si aici evenimentul, ce jocuri vrem sa aducem, si ce s-a jucat efectiv. Si cred ca tocmai m-am oferit voluntar pentru asta.
On it.[...] nu-i asa ca il facem din timp, sa avem vreme sa decidem ce aducem si ce ar vrea lumea sa joace?!) [...]
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
Sper sa nu fac offtopic,
Îmi aduc aminte cum a început la mine toată treaba ăsta, era ianuarie 2013 numai ce venisem din Germania unde petrecusem sărbătorile cu niște prieteni nemți cunoscuți via Twitch, acolo am jucat pentru prima data 2 jocuri altele decât table și șah anume Looping Louie pe shot-uri și Taboo.
Am fost atras imediat ca un magnet, când am ajuns acasă am început sa caut cuvinte cheie care sa mă duca la o comunitate de jocuri de societate dar era în zadar se făcuse 03.01.2013 și eu nu găsisem grupul dorit, așa ca am căutat pe youtube unde am găsit un mic filmulet făcut de Kayser în romana am zis Jackpot și l-am abordat era deja 04.01.2013 acesta mi-a zis intra pe forumboardgames.ro avem o comunitate acolo și de obicei ne vedem în Lente întreabă de "mihai", în 05.01.2013 am creat acest cont și am întrebat dacă pot participa la astfel de eveniment, îmi era frica dacă nu o sa fiu acceptat dacă nu o sa știu ce am de făcut, dar am mers în Lente 08.01.2013 am ajuns și am întrebat de "mihai" mesele erau pline de jocuri nu mai văzusem așa ceva, "mihai" a venit și mi-a arătat o masa unde se jucau 2 persoane și era un loc liber Alexandra și Cezar primi mei parteneri de joaca am jucat GOSU și apoi Galaxy Truker, din acel moment nu am ratat o întâlnire în București pana am plecat din el și m-am mutat în Drobeta.
În data de 23.01.2013 am cumpărat primele 3 jocuri acum dețin 170 cu tot cu extensii și nu m-am oprit deși găsesc greu grupuri de joaca.
Așa a început la mine și nu regret o secunda.
Îmi aduc aminte cum a început la mine toată treaba ăsta, era ianuarie 2013 numai ce venisem din Germania unde petrecusem sărbătorile cu niște prieteni nemți cunoscuți via Twitch, acolo am jucat pentru prima data 2 jocuri altele decât table și șah anume Looping Louie pe shot-uri și Taboo.
Am fost atras imediat ca un magnet, când am ajuns acasă am început sa caut cuvinte cheie care sa mă duca la o comunitate de jocuri de societate dar era în zadar se făcuse 03.01.2013 și eu nu găsisem grupul dorit, așa ca am căutat pe youtube unde am găsit un mic filmulet făcut de Kayser în romana am zis Jackpot și l-am abordat era deja 04.01.2013 acesta mi-a zis intra pe forumboardgames.ro avem o comunitate acolo și de obicei ne vedem în Lente întreabă de "mihai", în 05.01.2013 am creat acest cont și am întrebat dacă pot participa la astfel de eveniment, îmi era frica dacă nu o sa fiu acceptat dacă nu o sa știu ce am de făcut, dar am mers în Lente 08.01.2013 am ajuns și am întrebat de "mihai" mesele erau pline de jocuri nu mai văzusem așa ceva, "mihai" a venit și mi-a arătat o masa unde se jucau 2 persoane și era un loc liber Alexandra și Cezar primi mei parteneri de joaca am jucat GOSU și apoi Galaxy Truker, din acel moment nu am ratat o întâlnire în București pana am plecat din el și m-am mutat în Drobeta.
În data de 23.01.2013 am cumpărat primele 3 jocuri acum dețin 170 cu tot cu extensii și nu m-am oprit deși găsesc greu grupuri de joaca.
Așa a început la mine și nu regret o secunda.
- ProfessorChaos
- King Meeple

Very nice! Poate facem un topic nou chiar pentru impartasiri de experiente de inceput. Pentru ca sharing is caring.