Ca sa fim pe aceeasi pagina, vorbim de 10-20-30 de copii care se-aduna ciorchine! Fiecare vrea sa stie ce joc e asta, cum se joaca, vreau si eu sa joc, vreau sa pun mana pe fiecare piesa!!
Sunt obisnuita cu scenariul asta cu 2-3-4 copii, I can handle that, I even love it. Intra in functiune regulile MELE: stai joc, asculta, pune intrebari, apoi taci, nu pui mana pe componente daca nu joci, daca joci pui mana cand muti si-atat!. Copiii sunt incantati, le plac regulile daca sunt logice, asculta, savureaza, dupa ce chibiteaza once or twice sunt invitati sa se si joace (daca jocul e adecvat). Dupa aceea incep sa primesc telefoane de la parinti, de unde cumpara cutare sau cutare. Toata lumea e fericita. Cea mai frumoasa chestie e ca, dupa ce-si iau jocurile, copiii respectivi - in general dezastruos de nepasatori fata de lucrurile lor si de regulile casei - devin extrem de grijulii cu jocurile respective, le explica noilor veniti la masa ca n-au voie sa frece cartile, sa atinga componentele, sa.., sa..., caci jocurile, nu-i asa!, trebuie respectate, asa ne-a spus mama Horei
Dar 20-30 de copii, trust me, dangerous crowd! Nici nu mai ai cu cine vorbi. In acest caz special, singura solutie e: Flit. Ferm.
Vreau un joc pe care sa-l pot da pe mana copiilor, fara sa fiu nevoita sa-l cumpar iar, a doua zi. Cu componente rezistente, pret adecvat, reguli putine si scurte si fun factor. Vreau sa am valijoara cu jocuri pentru copiii altora, de cate ori plec, pentru a le face o bucurie si pentru linistea mea la masa de joc.
Any ideas?