Board game insert

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
freakconsole
Chief Meeple
Chief Meeple

Board game insert

15 Apr 2016, 18:47

Revin cu o noua intrebare:
Voi pastrati insert-urile originale sau va creati altele pentru o mai buna organizare a componentelor?
Ma gandeam pe viitor sa renunt la insert-ul pentru AH, MoM si EH (s-ar putea si ES) deoarece nu am o buna organizare a componentelor si spatiul de stocare este destul de limitat plus ca aceste jocuri avand multe componente este nevoie de o aranjare temeinica; daca am timp as vrea pe viitor sa imi creez eu propriile mele insert-uri (idei am timp sa fie...).

Mersi!
"We shall dive down through black abysses...and in that lair of the Deep Ones we shall dwell amidst wonder and glory forever." ~ H.P. Lovecraft

For sale

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Board game insert

15 Apr 2016, 19:24

Daca esti 100% sigur ca nu te vei plictisi de ele, candva, si nu vei dori sa le dai si daca tie nu-ti trebuie insertul... good ridance, nu prea are rost sa-l pastrezi. Altfel, poti ajunge in situatia de a-ti diminua valoarea jocului intr-o vanzare ulterioara :(

CristiQ
Wizard Meeple
Wizard Meeple
Custom Rank: The Big Kahuna

16 Apr 2016, 00:15

1. da, nu recomand deteriorarea/modificarea/aruncarea insertului.
2. pentru MoM, gasesti foam core insert plans pe pagina de web a Esoteric Order of Gamers. si foamcore (carton musse) gasesti in Bucuresti (in GL eu nu gasesc) :( ca de mult vrau sa-mi fac niste custom inserts ... si cred ca pana la urma mi le fac cu laser cutting dinmdf. :)
3. daca astepti pana revin acasa , iti dau poze cu modul meu de a aranja tot (si inca ceva) in cutiile de EH, AH, MoM, ES, fara sa scot/modific/deteriorez inserul.
My Board Games collection
My RPGs collection
“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Miniature Painter

16 Apr 2016, 11:25

Eu voi fi la polul opus. Nu vad cum scazi valoarea jocului daca arunci insertul. Daca-i din plastic, poate. Dar cartoanele alea eu de obicei le arunc, mai ales cele de la jocurile FFG, care nu mi se par neaparat prea practice. Presupun ca-i si o chestie de preferinta.

Am dat jocuri fara insert si n-am avut plangeri. Nici nu simt ca a influentat in vreun fel pretul jocului.
Nothing to prove. I play to have fun.

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

16 Apr 2016, 15:35

Insert-uri foarte bune gasesti de la Broken Token - mi se pare ca Regatul Jocurilor a mai adus la noi, cred ca aduc si la comanda.
Nu sunt deloc ieftine, dar par sa faca o treaba foarte buna.
Daca stii ca e vorba de un joc pe care nu-l vinzi si la care petreci mult timp cu setup si adunarea pieselor, poate merita cheltuiala.
Si eu mi-am comandat cateva, dar inca nu mi-au ajuns, deci nu pot sa ofer o opinie inca.

http://www.thebrokentoken.com/organizers-inserts/

Haddeo
King Meeple
King Meeple

16 Apr 2016, 16:25

DanielIndru wrote: Nu sunt deloc ieftine, dar par sa faca o treaba foarte buna.
Parca tu ziceai ca e prima oara cand ai vazut o extensie mai scumpa ca jocul original si pe cineva dispus sa o cumpere :D.
Dar inserturi aproape la fel de scumpe ca jocul ? sunt si eu curios cine le cumpara :D
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

16 Apr 2016, 17:46

Haddeo wrote: Dar inserturi aproape la fel de scumpe ca jocul ? sunt si eu curios cine le cumpara :D
DanielIndru wrote: Si eu mi-am comandat cateva, dar inca nu mi-au ajuns, deci nu pot sa ofer o opinie inca.
Daca un joc costa $100 si insert-ul vreo $30, e intr-adevar o "galusca" greu de inghitit.
Dar daca dureaza 10 minute sa scoti piesele din pungi si sa le insiri pe masa, apoi inca 10 minute sa le bagi la final (de exemplu, Caverna) si il joci de vreo 20 ori, cu $30 poate cumperi economia de timp (300 minute?) in care faci altceva.

Poate... poate nu. Poate doar arata bine. :)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

16 Apr 2016, 19:42

Insertul de carcasone big box e 125RON iar jocul costa 155RON
Insertul de Mad King Ludwig e 140RON iar eu am dat pe joc 155 RON in varinata germana
Insertul de Roll for the Galaxy este 145 iar jocul 250.

Nu par procente de 30% ci intre 60-90%.

La caverna am luat foam board de 10 lei si niste lipici si am facut insertul (2 tavite) care functioneaza excelent.
Fix asa arata:

from http://www.boardgamegeek.com/image/1956166

from http://www.boardgamegeek.com/image/1956167

from http://www.boardgamegeek.com/image/1956168

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

16 Apr 2016, 21:43

Haddeo wrote: La caverna am luat foam board de 10 lei si niste lipici si am facut insertul (2 tavite) care functioneaza excelent.
Evident, Broken Token e pentru oameni ca mine: fara timp liber, fara imaginatie si fara indemanare.
Cei care au skill si stiu sa cerceteze isi vor face acasa pe bani putini ce doresc.
Apropos, un coleg de serviciu mi-a zis ca el nu ar da atatia bani pe o tabla de Crokinole, mai bine isi face una din placaj si se joaca cu monezi. :lol:
Haddeo wrote: Nu par procente de 30% ci intre 60-90%.
Asta e din cauza ca ai facut statisticile ca jurnalistii romani: ai ales ce ti-a placut si ai prezentat cum ai vrut. :)
Plus ca nu e vorba de procente din pretul jocului.
Am dat doar exemplul Caverna cu $30 ca sa-si faca lumea o idee.

Cum ziceam, sunt scumpe.
Dar nu sunt obligatorii.
Numai pentru cine doreste asa ceva.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

16 Apr 2016, 21:58

DanielIndru wrote: Asta e din cauza ca ai facut statisticile ca jurnalistii romani: ai ales ce ti-a placut si ai prezentat cum ai vrut. :)
Nu cred ca procentul de jurnalisti mai de soi e mai mare in afara granitelor tarii. 3 exemple par suficiente, nici extensiile care sunt mai scume ca jocul de baza nu sunt asa multe :)

Post Reply

Return to “Discutii generale”