Clasic? Ce clasic?

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

Clasic? Ce clasic?

05 May 2016, 11:40

Daca tot s-a vorbit recent de top 10-ul celor mai jucate jocuri, vin cu lista "opusa", a jocurilor considerate clasice pe care nu le-am jucat deloc sau le-am jucat foarte putin. Definitia unui joc "clasic" o las la alegerea fiecaruia.

0 (and incoming...) - Power Grid, Through the Ages (probabil trec direct la noua editie), Twilight Struggle
0 (si... maybe?) - Caylus
1 (si multe pe app) - Carcassonne, Alhambra
1 (si sper la mai multe) - Agricola, El Grande, Tigris & Euphrates, Race for the Galaxy, Eclipse
1 (si sper la mai putine :P) - Monopoly, Activity, Werewolf
1 (si... nu stiu) - Dominion, The Resistance*, Magic: The Gathering (thanks, paka :))
2 (si mai multe la pensie) - Twilight Imperium

* "The Resistance" ar cam trebui sa-mi placa, dar dupa ce l-am jucat o data noaptea la un maraton de boardgames mi-a lasat un gust amar. Cel care trebuia sa aleaga membrii echipei pentru ultima misiune a stat o ora (!!!) sa analizeze situatia, a ajuns la o concluzie, dupa care a ales persoane pe care nu avea sens sa le aleaga bazandu-se pe concluzia respectiva, and we lost... :?: :roll: :td:
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

Angeli

Re: Clasic? Ce clasic?

05 May 2016, 12:14

Am sa ma raportez la topul bgg si la jocuri aparute dupa 2004. Am sa scriu si motivele.

Nu am jucat:
-Power grid -> mi-a parut prea matematic. am zis pas din acest motiv si probabil am sa zic in continuare.

-Twilight Struggle - La inceput am fost pasionat de jocurile in doi, dar incetisor am preferat cele in mai multi jucatori. Prin urmare am sa il incerc candva,probabil, dar cand sunt intalniri (fie ele nationale sau in cluburi etc am sa prefer 3+ jucatori) . Jocurile de 2 sunt pentru seri linistite (agitate) cu prietena sau cu un amic.

-Caylus - Tatal worker placement (sau bunicul ? ) . Sincer nu am o scuza buna aici. Motivul principal la inceput a fost ca nu era bun pentru doi jucatori,din ce am citit eu pe internet. Ulterior nu a fost propus.

-Agricola -> doua motive: a) astept varianta noua b) am jucat Brewcrafters care imi place mult
-Brass -> astept varianta noua cu berea
-Dominion -> nu sunt fan deckbuilding
-Eclipse -> nu stiu de ce

Unul si mai vechi: El grande -> imi place Area control, insa cult of the new

Corwin
King Meeple
King Meeple

05 May 2016, 12:43

Angeli wrote:-Twilight Struggle - La inceput am fost pasionat de jocurile in doi, dar incetisor am preferat cele in mai multi jucatori. Prin urmare am sa il incerc candva,probabil, dar cand sunt intalniri (fie ele nationale sau in cluburi etc am sa prefer 3+ jucatori) . Jocurile de 2 sunt pentru seri linistite (agitate) cu prietena sau cu un amic.
Cand dam un Hive? :geek: :lol:

---

O sa ma uit la review-ul lui Tom Vassel pentru Brew Crafters, m-ai facut curios. N-am jucat inca nici Caverna, dar nu cred ca poate fi considerat clasic (deocamdata?).
ETA: Interesant review-ul de Brew Crafters. Tom Vassel zice ca e posibil sa aiba un turn order advantage la inceput din cauza a ceva "special workers", dar in rest il lauda foarte mult. Interesant ca n-am auzit mai multe despre el.

Cat despre Eclipse, am vorbit cu paka sa-l jucam in viitorul apropiat. Daca ai chef...

Angeli

05 May 2016, 13:21

S-a rezolvat acel turn order problem care nu era chiar o problema pentru cei care au jucat jocul de foarte multe ori. Era vorba ca pe langa faptul ca deveneai first player aveai si o actiune in plus (destul de buna) sa formezi un local partnership.
Apare editia doi in toamna , insa cei cu editia unu fac un house rule si gata ( in loc de o actiune or o sa ramana doar una simpla ,iar actiunea or s-a mutat altundeva).

Corwin
King Meeple
King Meeple

05 May 2016, 13:29

Good to know. L-aș juca în viitorul apropiat.

vladV
King Meeple
King Meeple

05 May 2016, 13:55

Count me in la Eclipse

Chuckila
King Meeple
King Meeple

09 May 2016, 01:10

Eu din clasici (in ordinea rank-ului de pe BGG) nu am jucat:
  • Puerto Rico - Chiar si acum, cand scriu de el, nu am nici o tragere de inima sa il incerc. Odata si odata, poate. Cine stie?
  • Tigris & Euphrates - Spre deosebire de PR, T&E doresc sa il joc. Am fost aproape in cateva ocazii, ba la nationale, ba la intalnirile FBG.ro; din varii motive insa a ramas nejucat. Vom rectifica cat de curand.
  • Commands & Colors: Ancients - Am jucat Battlelore si Memoir, insa nu am reusit inca sa joc (dupa parerea multora) cel mai bun joc din systemul C&C. Nu am evitat, pur si simplu nu am avut cu cine. Si nici nu am cerut in mod expres sa fie adus pe la nationale. Poate la urmatoarea.
  • Shogun - Nu ma atrage, nu voi cauta in mod activ sa il joc.
  • Ra - Am jucat fratele mai mic, "the Dice Game". Insa nu am nici o scuza ca nu am jucat taticul jocurilor de licitatie. Inca un joc pe care voi incerca sa il aduc pe masa.
  • 18XX games - Am trecut 1830 in link fiindca este probabil cel mai cunoscut dintre jocurile 18XX. Sper sa se schimbe situatia in 2015. Am fost aproape de o partida cand l-am vizitat pe Suf, din pacate nu am gasit orele necesare sa il jucam.
  • Advanced Squad Leader - Destul de usor de explicat. Nu reusesc sa joc CC:E sau HotS, daramite ASL ...
  • Dune - Am jucat REX, reimplementarea Dune in alt univers. Nu mi-a placut. Nu sunt interesat sa il joc.
  • Civilization - L-am avut in colectie, nu am avut cu cine sa il joc. Poate la o nationala, daca ne adunam destui si il aduce cineva.
  • Diplomacy - Am o problema cu jocurile de negociere, nu ne intelegem prea bine. In general experiente usor de uitat, unele chiar neplacute. Probabil voi refuza daca voi fi invitat sa il joc.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

09 May 2016, 10:03

Chuckila wrote:Am trecut 1830 in link fiindca este probabil cel mai cunoscut dintre jocurile 18XX. Sper sa se schimbe situatia in 2015
Si zici ca s-a schimbat situatia ori a ramas tot la fel?
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

09 May 2016, 10:13

Corwin
King Meeple
King Meeple

09 May 2016, 11:39

Si-am si postat in el! :D Need more RAM.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

09 May 2016, 12:37

VickdaReaper wrote:
Chuckila wrote:Am trecut 1830 in link fiindca este probabil cel mai cunoscut dintre jocurile 18XX. Sper sa se schimbe situatia in 2015
Inca nu .... sa vedem ce ne aduce 2014. :|

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

10 May 2016, 11:00

Chuckila wrote:
VickdaReaper wrote:
Inca nu .... sa vedem ce ne aduce 2014. :|
Aha! Am inteles ce vrei sa faci... smart. Vrei s-ajungi in 1830 ca sa schimbi situatia... Vezi ca in toate manualele de time-traveling zice ca n-ai voie sa schimbi nimic :roll:

Post Reply

Return to “Discutii generale”