Despre preturile jocurilor
- adelindumitru
- Super Moderator

Despre preturile jocurilor
Arkham Horror The Card Game a ajuns deja la Regat la prețul de 199 ron - http://www.regatuljocurilor.ro/tematice ... -3151.html
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
Re: Oferte, promotii si chilipiruri
cred ca e gresit pretul....199 e cam horror 
HACK OR GET WHACKED!
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Acum 2-3 ani un core set de LCG era 149-159 lei.
Ce naiba s-a intamplat??
Ce naiba s-a intamplat??
-
Imago
- Administrator

Acum 2-3 ani dolarul costa 3.40, azi e 4.24.DanielIndru wrote:Acum 2-3 ani un core set de LCG era 149-159 lei.
Ce naiba s-a intamplat??
- Chuckila
- King Meeple

Acum 2-3 ani un joc ca si Feast for Odin sau Colonists era 259-279. S-a intamplat acelasi lucru. (si singura metoda prin care am putut protesta anul acesta la Essen a fost cu portofelul)
Si acum 2-3 ani EURO era 4.4, acum e 4.5. Care este scuza jocurilor distribuite din interiorul Europei?Imago wrote:Acum 2-3 ani dolarul costa 3.40, azi e 4.24.
-
Imago
- Administrator

Ca jocurile se fabrica in China si se platesc in USD.Chuckila wrote:Acum 2-3 ani un joc ca si Feast for Odin sau Colonists era 259-279. S-a intamplat acelasi lucru. (si singura metoda prin care am putut protesta anul acesta la Essen a fost cu portofelul)
Si acum 2-3 ani EURO era 4.4, acum e 4.5. Care este scuza jocurilor distribuite din interiorul Europei?Imago wrote:Acum 2-3 ani dolarul costa 3.40, azi e 4.24.
- Chuckila
- King Meeple

Imi vine greu sa cred ca publisherii nemti produc jocurile in China, platind in USD. Chiar si Andrei Novac cu NSKN la printeaza in Europa, tare nu cred ca tocmai nemtii le duc "afara".Imago wrote:Ca jocurile se fabrica in China si se platesc in USD.
-
Imago
- Administrator

Fantasy Flight sunt americani, nu?Chuckila wrote:Imi vine greu sa cred ca publisherii nemti produc jocurile in China, platind in USD. Chiar si Andrei Novac cu NSKN la printeaza in Europa, tare nu cred ca tocmai nemtii le duc "afara".Imago wrote:Ca jocurile se fabrica in China si se platesc in USD.
- Chuckila
- King Meeple

Atunci da quote la tot, sa nu zica lumea ca vorbim aiureli.Imago wrote:Fantasy Flight sunt americani, nu?Chuckila wrote:Imi vine greu sa cred ca publisherii nemti produc jocurile in China, platind in USD. Chiar si Andrei Novac cu NSKN la printeaza in Europa, tare nu cred ca tocmai nemtii le duc "afara".Imago wrote:Ca jocurile se fabrica in China si se platesc in USD.
Eu nu discutam preturile din US. Intrebam doar care este scuza celor din interiorul europei. Si de ce la Essen trebuie sa platesc 70-90 EUR pe jocuri care acum 2-3 ani erau 40-60.Chuckila wrote:Care este scuza jocurilor distribuite din interiorul Europei?
-
Imago
- Administrator

Am fost identificati ca fiind buni de plata:) Acum 3 ani imi parea mult 60 lei pentru Carcassonne, anul asta cand am vazut Forbidden Stars cu 360 lei imi parea ca l-am prins pe Dumnezeu de un picior:)
- Haddeo
- King Meeple

Eu sustin marirea de preturi... asta ma ajuta sa ma gandesc de 10-15 ori inainte sa cumpar un joc 
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.
- danielM
- King Meeple

- Custom Rank: general de sufragerie
Intr-adevar..acum ceva ani cu 300 de lei iti luai doua jocuri ; acum, iti iei un joc si eventual mai pui ceva bani ca sa iei si sleeve-uri. asta e, ce sa facem..cumparam mai selectiv cum zice Haddeo.
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
gata. a rezolvat Regatul cursul....Arkham Horror LCG e 179. Pe el!
HACK OR GET WHACKED!
- dmx85
- King Meeple

Scuza jocurilor distribuite in Europa e ca depinde de publisheri. FFG sunt americani, Z-Man sunt canadieni, TMG sunt si ei americani, Stronghold Games sunt americani...Chuckila wrote:Acum 2-3 ani un joc ca si Feast for Odin sau Colonists era 259-279. S-a intamplat acelasi lucru. (si singura metoda prin care am putut protesta anul acesta la Essen a fost cu portofelul)
Uita-te la parteneriatul dintre Stronghold si Pegasus de exemplu: exact acelasi joc cu exact aceleasi componente e mult mai ieftin la Pegasus decat la Stronghold.
Cauzele principale sunt cresterea dolarului si distributia. Jocurile FFG/ZMG/SHG se fac in marea lor majoritate in China/Germania, dupa care calatoresc in US, dupa care calatoresc la distribuitori din Europa de vest dupa care calatoresc in Romania la retaileri. Jocurile alea se plimba extrem de mult.
Predictia mea e ca preturile la jocurile de la publicatiile mentionate se vor duce tot mai sus de la an la an. Peste 3-4 ani cred ca un joc similar ca productie lui Mansions of Madness se va duce spre 500 lei.
-
Imago
- Administrator

Oh well, vom juca dame atunci.dmx85 wrote:Scuza jocurilor distribuite in Europa e ca depinde de publisheri. FFG sunt americani, Z-Man sunt canadieni, TMG sunt si ei americani, Stronghold Games sunt americani...Chuckila wrote:Acum 2-3 ani un joc ca si Feast for Odin sau Colonists era 259-279. S-a intamplat acelasi lucru. (si singura metoda prin care am putut protesta anul acesta la Essen a fost cu portofelul)
Uita-te la parteneriatul dintre Stronghold si Pegasus de exemplu: exact acelasi joc cu exact aceleasi componente e mult mai ieftin la Pegasus decat la Stronghold.
Cauzele principale sunt cresterea dolarului si distributia. Jocurile FFG/ZMG/SHG se fac in marea lor majoritate in China/Germania, dupa care calatoresc in US, dupa care calatoresc la distribuitori din Europa de vest dupa care calatoresc in Romania la retaileri. Jocurile alea se plimba extrem de mult.
Predictia mea e ca preturile la jocurile de la publicatiile mentionate se vor duce tot mai sus de la an la an. Peste 3-4 ani cred ca un joc similar ca productie lui Mansions of Madness se va duce spre 500 lei.
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
Foarte interesant topicul darc cred că trebuie mutat în discuții generale.
Principalul factor clar este dolarul, apoi cred că o creștere foarte mare a cererii din piața.
Să presupunem că distribuitorul X la lansarea unui LCG în 2013 a comandat de la producător 200 bucăți, a dat către retail 150, atât a avut cerere, si retailul a vândut acele bucăți în decurs de un an.
Acum distribuitorul a achizitionat conform solicitărilor de la retail 200 de buc le-a vândut instant, la rândul lui si retailul le-a vândut în prima zi dar cererea a rămas.
Ca si distribuitor nu am nici cel mai mic interes să scad pretul atâta timp cât cererea este mai mare de cat pot sau vreau sa ofer.
În domeniul meu am pățit asta anul trecut cand din nefericire au murit 64 de tineri, atunci pompieri s-au trezit din somn si au început să verifice toate companiile, barurile, magazinele etc. În dată de 3 noi aveam în stoc 100 instructoare si distribuitorul 500, în 4 noi nu mai era un extinctor în nici un magazin, în 10 noi la tura următoare din 65 Ron buc un extinctor a ajuns 90 s-au vândut 1500 de buc în 2 săptămâni tot atâtea se vânduseră la nivel de 2014.
Principalul factor clar este dolarul, apoi cred că o creștere foarte mare a cererii din piața.
Să presupunem că distribuitorul X la lansarea unui LCG în 2013 a comandat de la producător 200 bucăți, a dat către retail 150, atât a avut cerere, si retailul a vândut acele bucăți în decurs de un an.
Acum distribuitorul a achizitionat conform solicitărilor de la retail 200 de buc le-a vândut instant, la rândul lui si retailul le-a vândut în prima zi dar cererea a rămas.
Ca si distribuitor nu am nici cel mai mic interes să scad pretul atâta timp cât cererea este mai mare de cat pot sau vreau sa ofer.
În domeniul meu am pățit asta anul trecut cand din nefericire au murit 64 de tineri, atunci pompieri s-au trezit din somn si au început să verifice toate companiile, barurile, magazinele etc. În dată de 3 noi aveam în stoc 100 instructoare si distribuitorul 500, în 4 noi nu mai era un extinctor în nici un magazin, în 10 noi la tura următoare din 65 Ron buc un extinctor a ajuns 90 s-au vândut 1500 de buc în 2 săptămâni tot atâtea se vânduseră la nivel de 2014.
- Haddeo
- King Meeple

la cati au profitat de pe urma mortii acelor tineri un 25RON in plus la un instictor nici nu se mai vedeMiţã wrote:anul trecut cand din nefericire au murit 64 de tineri
Lucrurile se balanseaza, daca se maresc preturile oamenii nu vor mai cumpara asa de multe jocuri, vor face mai mult research si vor cumpara doar titluri de calitate si astfel daca vrei multi bani pe un joc atunci trebuie sa faci si un joc super.
-
nqq
- King Meeple

si sa revin la ce am prins la reducere de BF la Lex- Oceanos -varianta in engleza cu 100 ron. Este foarte misto jocul. merge repede, inveti repede si calitatea componentelor este de la high in sus!
L.am jucat doar in 2 pana acum, dar probabil ca merge mult mai bine in 3-4 .Oricum eu sunt multumit de achizitie.
si acum off topic:
Da, din pacate preturile jocurilor au crescut f mult....
si acum off topic:
Da, din pacate preturile jocurilor au crescut f mult....
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Vorbesti ca si cum nu ai vazut cu ce plase mari au venit oamenii de la Essen si ce sume aduna jocurile pe Kickstarter...Haddeo wrote: Lucrurile se balanseaza, daca se maresc preturile oamenii nu vor mai cumpara asa de multe jocuri, vor face mai mult research si vor cumpara doar titluri de calitate si astfel daca vrei multi bani pe un joc atunci trebuie sa faci si un joc super.
Boardgaming e oricum un hobby scump, nu cred ca o scumpire a jocurilor va duce la scaderea pietei in conditiile in care acum e la un maxim istoric de vanzari (si in crestere).
Vor fi poate cativa care vor mai pune frana, dar majoritatea vor merge cu valul inainte.
- Haddeo
- King Meeple

vorbim de jocuri (de societate), nu de droguri (chiar daca rimeaza).
Cumparatul compulsiv e o chestie reala dar e mai greu sa vezi cate jocuri PC ai cumparat decat 150 de cutii pline 80% cu aer din sufragerie.
Cred ca e mai usor sa realizezi (pt mai multi oameni) ca nu are rost sa mai cumperi jocuri scumpe daca nu le joci nici pe cele vechi si sa nu mai arunci bani pe kickstartere bazate pe hype.
PS: Discutia asta a inceput cumva de la cineva care a postat in topicul "Oferte, promotii si chilipiruri" un joc over priced ? the irony
PPS: Compara user baseul unor jocuri gen "The Witcher", "GTA", "Fallout" , any massive multiplayer game cu user baseul celor care se aduna 4 sa joace un euro de 4h
. E normal sa fie mai scump (proportional) orice produs care e mai de nisa (vezi GMT wargames), dar si userii de nisa cred ca se misca altfel decat majoritatea foarte variata care joaca cele mai populare jocuri pe PC sau Catan, Activity si inca 3 jocuri.
Cumparatul compulsiv e o chestie reala dar e mai greu sa vezi cate jocuri PC ai cumparat decat 150 de cutii pline 80% cu aer din sufragerie.
Cred ca e mai usor sa realizezi (pt mai multi oameni) ca nu are rost sa mai cumperi jocuri scumpe daca nu le joci nici pe cele vechi si sa nu mai arunci bani pe kickstartere bazate pe hype.
PS: Discutia asta a inceput cumva de la cineva care a postat in topicul "Oferte, promotii si chilipiruri" un joc over priced ? the irony
PPS: Compara user baseul unor jocuri gen "The Witcher", "GTA", "Fallout" , any massive multiplayer game cu user baseul celor care se aduna 4 sa joace un euro de 4h