Concordia

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

Re: Concordia

29 May 2017, 16:28

Păi unele lucruri nu pot fi transpuse altfel în joc => worker placement sau area control sunt necesare. De obicei sunt linii foarte fine între ce este moral acceptabil și ce este moral problematic. Mai complicat e faptul că astfel de linii sunt trasate de cele mai multe ori subiectiv. La urma urmei, toți suntem acord cu anumite precepte morale, cum ar fi că sclavia nu este ok, și că promovarea sclaviei ar trebui să fie eliminată. Ne diferențiem însă când vine vorba de ce înseamnă promovarea sclaviei. Pentru cineva poate că și regulile care îți spun că folosești sclavi în joc sunt problematice. Eu nu cred că e cazul, dar pot să înțeleg perspectiva respectivă. La fel, pentru cineva poate că nu e problematic faptul că persoane închise la culoare lucrează pe un teren în timp ce nobilii albi stau în prim plan fără nici o treabă. Pentru mine e profund imoral și mă indispune. De aici până la a considera că ar trebui interzisă extensia e cale lungă; doar că nu vreau să încurajez producerea unor astfel de cover-uri prin a cumpăra jocul. Sau, dacă cedez și o să o cumpăr, nu înseamnă că nu o să mă simt vinovat .Dar, din nou, pot să înțeleg foarte bine de ce pentru majoritatea nu este problematic.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

29 May 2017, 16:30

Eu zic sa facem o petitie si sa pichetam pentru desfintarea S.U.A deoarece a fost construita pe sudoarea colonistilor si a amerindienilor, Marea Britanie sa dea inapoi tot ce a furat din colonii, Spania sa returneze Aztecilor/Incasilor tot aurul furat, sa renuntam la adidasi sau alti pantofi pentru ca sunt facuti in fabrici din China unde lucreaza copii( stiau hobbitii ce stiau de umblau desculti, in the Shire nu vezi sclavie) si sa renuntam si la telefoane mobile pt ca sunt exploatati copii din Africa.

Probabil ca daca sapam destul ar trebui sa renuntam si la boardgames si sa inchidem forumul pentru ca cartonul ala e posibil sa aiba proveniente discriminatorii. Also, cum majoritatea jocurilor sunt facute de albi, deja e putin discriminant.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 16:39

Shaikan wrote:sa inchidem forumul pentru ca cartonul ala e posibil sa aiba proveniente discriminatorii.
Forumul il inchidem pentru ca nu se separa Kickstarter de Discutii Generale. Te rog :)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 16:59

Chuckila wrote:
Shaikan wrote:sa inchidem forumul pentru ca cartonul ala e posibil sa aiba proveniente discriminatorii.
Forumul il inchidem pentru ca nu se separa Kickstarter de Discutii Generale. Te rog :)
ah.. bine ca ai adus vorba, chiar vroiam sa te intreb: Cand se separa Kickstarterul de Discutii Generale?
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

29 May 2017, 17:09

Haddeo wrote:
Chuckila wrote:
ah.. bine ca ai adus vorba, chiar vroiam sa te intreb: Cand se separa Kickstarterul de Discutii Generale?
Image

26octombrie
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 17:12

si acum, daca tot suntem in balarii cu corectitudinea politica si sclavia si alea-alea: mentalitatea asta de Romanica, cum ca femeia trebe sa gateasca si sa-si astepte barbatul cu papucii si cu mancarea calda, sa taca atunci cand vorbeste el, conceptul "el la bere cu baietii/la meci etc. iar ea la cratita", coperta asta de ce se tot cumpara, ca mie-mi miroase similar cu aia de la Salsa. Hm?!

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

29 May 2017, 17:14

Haddeo
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 17:17

26octombrie wrote: cum ca femeia trebe sa gateasca si sa-si astepte barbatul cu papucii si cu mancarea calda, sa taca atunci cand vorbeste el, conceptul "el la bere cu baietii/la meci etc. iar ea la cratita", coperta asta de ce se tot cumpara, ca mie-mi miroase similar cu aia de la Salsa. Hm?!
dar cam cati jucatori de board games cunosti cu mentalitatea asta?
nu de alta, dar vroiam sa calculez cati bani faceau aia cu Dixit, Catan si Activity in plus daca-i ducea capul sa faca o coperta speciala pentru Romania.

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

29 May 2017, 17:46

Știi cumva un exemplu de un joc care să promoveze asta? Eu știu exemple destul de pozitive în general...Imperial Settlers care îți permite să fii ori împărat ori împărăteasă/ Legendary care într-o extensie îl prezintă pe Deadpool ca Shiklah's husband / etc).

DeeDee
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 18:28

Haddeo wrote:

Ah, ce idee minunata! Hai sa aducem vorba de asta la fiecare subiect pe care-l deschidem de acum incolo, poate pana la urma se va si intampla ceva :)
Un fel de trolling de rezistenta.

26octombrie
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 18:50

Haddeo wrote:
26octombrie wrote: cum ca femeia trebe sa gateasca si sa-si astepte barbatul cu papucii si cu mancarea calda, sa taca atunci cand vorbeste el, conceptul "el la bere cu baietii/la meci etc. iar ea la cratita", coperta asta de ce se tot cumpara, ca mie-mi miroase similar cu aia de la Salsa. Hm?!
dar cam cati jucatori de board games cunosti cu mentalitatea asta?
nu de alta, dar vroiam sa calculez cati bani faceau aia cu Dixit, Catan si Activity in plus daca-i ducea capul sa faca o coperta speciala pentru Romania.
uff, predictibil. chiar am vrut sa scriu la postarea initiala ca da, stiu ca aici pe forum n-avem asa ceva, dar scoate nitel capul pe geam, oriunde te-ai afla. they're all over the place. si mi se pare mai important, inainte de orice inflamare pentru chestii de principiu, o interventie activa, cand vezi un copil pocnit sau la care se urla, sau o femeie impinsa si injurata de jumatatea ei pe strada. mie asta mi se pare un abuz activ, mai viu decat sclavagismul clasic (aia deja au murit, nu prea mai am eu ce sa fac). my 2c.

Adelin, stiu mii de exemple, nu in boardgame, dar tocmai asta e ideea. E mult mai important sa faci ceva cand vezi un abuz decat sa te deranjeze in principiu. Pana la coperta cu salsa ai motive de dezgust in jur, unde poti si schimba ceva ;)

26octombrie
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 18:52

asa cum si pentru mine e mai important ca nu mananc miel (chiar daca e f.bun), sau vanat, de ex., decat sa ma oripilez de jocul cu purcei. l-am dat doar ca exemplu, ca tema care nu m-ar atrage.

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

29 May 2017, 18:57

Păi cine a zis că nu fac? :?

Haddeo
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 19:05

26octombrie wrote: uff, predictibil.
barbatii sunt in general predictibili :roll:

26octombrie
King Meeple
King Meeple

29 May 2017, 19:57

adelindumitru wrote:Păi cine a zis că nu fac? :?
Nimeni. E foarte bine daca faci! :tu:
Haddeo wrote:
26octombrie wrote: uff, predictibil.
barbatii sunt in general predictibili :roll:
Stereotip. Nu e corect dpdv social. :twisted:
... dar da, sunt.

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

02 Jun 2017, 02:39

Image

S-a printat! Il asteptam in magazine !
”Hi Craig,
The production finished.
We got some today!
Best regards
Claudia Barmbold
PD-Verlag”

DeeDee
King Meeple
King Meeple

05 Jun 2017, 10:56

No amu' sa vedeti cum stau cu ochii pe mail, zilnic.
Imi scrie Alex de la Regat azi? Dar oare de ce nu scrie? Merge netu'?

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

20 Jun 2017, 15:07

A ajuns si la Regat? A vorbit cineva cu Alex?

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

20 Jun 2017, 15:15

Nu apare pe site, dar am vazut ca a ajuns la cei de la Pionul. De Salsa se aude ceva? Pe cand vedem?

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

20 Jun 2017, 16:28

S-ar putea să aibă furnizori diferiți; oricum săptămâna asta sper să ajungă. sunt chiar curios să încerc jocul

Post Reply

Return to “Discutii generale”