In functie de numarul de jucatori va puteti juca si cu numarul de personaje importante care sunt dupa cum urmeaza:
1. A(s) - criminalul
2.K(ing) - politistul
3.Q(ueen) - doctorul
4.carti mai mici gen 2,3,4,5, pentru oamenii de rand (nevinovatii)
Poate creste numarul de criminali politisti si doctori daca sunteti un grup mai mare...adica 10 persoane - noi am fost 7 si am jucat cu cate un personaj important.
Jocul trebuie sa aiba un povestitor care evident este omniscient si omniprezent
Povestitorul incepe prin a trimite grupul la culcare si toata lumea inchide ochii.
Apoi tot povestitorul ii spune criminalului sa se trezeasca si sa ii indice un personaj din camera pentru a fi omorat. Dupa ce a inteles povestitorul ii spune criminalului sa inchida ochii (atentie este important sa nu comentati in timp ce se petrec aceste actiuni - nu vreti sa va dati de gol in nici un fel)
Apoi povestitorul trece la urmatorul personaj important - Politistul pe care il trezeste si care indica un personaj pe care il acuza - iar povestitorul ii face semn daca este sau nu criminalul cel indicat de catre politist. Apoi povestitorul ii cere si politistului sa se duca la culcare din nou.
Urmeaza doctorul care poate salva viata celui pe care criminalul l-a indicat - asta daca il nimereste in grup. Il indica povestitorului iar povestitorul ii face semn daca a salvat sau nu.
Apoi toata lumea deschide ochii. Povestitorul spune daca a fost cineva salvat sau nu - daca doctorul nu a reusit sa salveze persoana indicata de catre criminal aceasta iese imediat din joc.
Politistul daca a aflat cine e criminalul nu are voie sa spuna ca este politistul si ca stie cine e criminalul - trebuie sa ii convinga pe ceilalti. In aceasi masura criminalul se va apara si va incerca sa arunce vina pe altii
La fiecare runda trebuie dat afara un personaj prin vot. Personajul care strange cele mai multe voturi iese din joc si poate asista in continuare la desfasurarea evenimentelor cu ochii deschisi.
Si apoi totul se reia precum am descris mai sus - povestitorul ii trimite la culcare pe toti si incepe sa trezeasca personajele importante.
Noi ne-am distrat ceva sper sa va distrati si voi
p.s.: se imprastie cartile pe masa si fiecare trage una