Am jucat aseara primul joc de Coimbra in 4.
Cateva impresi :
- componente / artwork placute ochiului , foarte multa culoare vie , ce sa zic arata frumos . Un plus pentru insert, cartile cu sleevuri 57 x 90 Thick inca incap in insert.
- Regulament solid. Nu am intalnit inca situati care sa nu fie explicate in clar.
- se observa elemente de iconografie/tracking folosite in Grand Hotel Austria si Lorenzzo El Magnifico insa mecanic e diferit fata de celeltate jocuri ale lui Simone. Mecanica asemanatoare cu cea din Orléans in cea ce priveste mutarea pelerinului
- Foarte multe variabile, iti faci strategia in functie de zarurile pe care le-ai prins, turn order si ce au luat ceilalti. Un plan B sau C daca nu iese asa cum ti-a propus e musai daca aspiri sa castigi (nu merge ca la Terra Mystica unde planifici tot jocul din prima runda). Trebuie sa fi in permanenta cu ochii pe tabla celorlati ca sa poti prezice ce pot face.
- Cel putin pentru primul joc se pare ca nu castiga cel care pare ca castige. Sunt niste carti care jucate corect pot fura puncte / resurse de la toti adversari care sunt adaugate celui care le achizitioneaza cu conditia sa fie inaitea tutor pe trackul de "guards" (noi l-am numit militar) . Desigur aceste carti stralucesc intr-un joc de 4. Desi persoana care a folosit efectul acesta nimicitor de 4 ori ! nu a a castigat ,desi noi cei afectati asa credeam.
- Se pot face puncte in multe feluri ( asemanator din nou cu Orleans) . Combourile si posibilitatea contruirea unui motor econimic viabil sunt cheia. Nu le poti face pe toate in aceast joc ( ca de altefel in majoritatea jocurilor Euro economic). Cred ca dupa 10 jocuri o sa cam stii toate cartile de tip caracter, 56 la numar si poti intui care sunt sansele sa apara o anumita carte intr-un joc de 4. O extensie cu noi carti de tip caracter si tiluri de favoare ( doar 4 , pre putine pentru unii care strigau deja ca astepta extensia) e bine venita.
Ca si nemultumiri pentru mine , nu stiu daca o sa fie si pentru voi au fost pungutele in care vin pelerinul si discurile. S-au rupt la deschidere.
Are potential sa fie un joc care strica prieteni, este destul de rautacios din punctul meu de vedere. ( acum fiecare, nu am jucat Wargames inca)
Concluzie finala a tuturor de la masa a fost ca este un joc bun, nu extraordinar. Are rejucabilitate mare. Primul joc a durat cam 3 ore pentru ca a trebuit explicat regulamentul , am tot stat sa citim ce fac anumite carti, manastiri. In 4 se poate cu siguranta juca in 2 ore odata ce toata lumea e familiarizata cu regulamentul.
Am decis sa-l pastrez in colectie.
.