Imago
03 Feb 2019, 10:27
Iti inteleg pozitia Keyser, insa chiar exista acei oameni pe forumul nostru care au aceleasi jocuri, cu aceleasi preturi listate de 2 ani, nu se vinde nimic din lista lor, insa ii vad mereu cu stegulet rosu in vanzari. Intru, le vad postarea, si dau automat "Mark as read" pentru tot subforumul. Pentru ca sunt irelevanti. Am intrat de atatea ori pe pagina lor de vanzari, sa vad aceleasi jocuri proaste scoase la vanzare, aceleasi preturi cu 20 lei sub pretul din magazin, cu un comentariu irelevant (Rezervat, a plecat jocul x,y,z - defapt asta cateodata ma surprinde), si " Up-ul" de serviciu la 7 zile dupa ultimul "Up", desi intre timp au mai facut 3 comentarii.
Personal cred ca modificarea de pret si adaugarea de jocuri sunt informatii relevante, le-am putea permite ca anunturi. Ii lasam desigur pe utilizatori la latitudinea lor sa nu fenteze sistemul, caci nu o sa stau sa le verific preturile pe bune, in cacofonia aia de liste pe care le practica.
(Cei care pastreaza o lista lunga de jocuri pe care le-au dat deja mai mult ma incurca la cautari, caci mereu imi apar in search pentru unele jocuri. E treaba lor daca vor sa fie penibili).
Eu personal petrec destul de mult timp pe forum ca sa nu am nevoie de aceste reguli. Stiu deja utilizatorii spameri, carora atunci cand le vad postarile cu rosu in subforum, dau mark as read si atat. Pentru alti utilizatori, care cauta sa cumpere (sau ale caror anunturi de vanzari sunt ingropate de postarile ce incearca sa vanda de doi ani o lista plina de Kickstartere cu nota 5,5), acestea le pot strica experienta. Din cauza lor poti avea impresia generala ca pe acest forum sunt doar 3-4 utilizatori, care vand doar jocuri mediocre. Lucru care poate fi si adevarat, suntem o comunitate mica, cu un mare surplus de jocuri. Jocurile mediocre sau scumpe tind sa ramana cel mai lung pe listele de asteptare, pentru ca... sunt mediocre/scumpe si nimeni nu le vrea.
Pe OLX ai voie sa-ti updatezi anuntul doar odata pe luna, iar acest lucru are sens. Aici e odata pe saptamana. Suntem o cumunitate mica, deci am avea mai putin flood. Ce e mai des deja creaza probleme. Putem sa permitem anuntarea scaderilor de preturi/jocuri noi adaugate. Daca tot tii sa anunti ca jocul s-a dat, asteapta pana la sfarsitul saptamanii.
P.S.: Cred ca sunt ok si anunturile din partea cumparatorilor, care anunta ca "jocul a ajuns la ei, in stare buna", etc. Acesta este un feedback important despre credibilitatea vanzatorului si ajuta eventualii cumparatori.