Review Dixit

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Cip

Re: Review Dixit

28 Jun 2010, 09:37

Am jucat ieri Dixit cam 6 ore continuu. Nu ne mai saturam si cred ca am ras pana mi-au dat lacrimile. Super distractiv si geniale carti.

Astazi am comandat si Dixit 2. Asa.. sa avem o varietate si mai mare de carti, desi originalele te tin mult si bine avand in vedere ca fiecare poate fi interpretata complet diferit de la om la om, de la joc la joc.

Recomand pentru toti jucatorii ce vor un joc casual, usor, amuzant, fara reguli complicate si accesibil oricui. Distractie garantata in grupuri de prieteni!

pfinix

04 Jan 2011, 00:31

a primit cineva din grup Dixit de curand si am cautat pe net info despre el sa ma documentez. de cand am inceput sa citesc despre joc si pana am pus in sfarsit mana pe el au trecut 3 zile in care nu m-am putut gandi la altceva decat la asta incontinuu :) deci practic m-am indragostit de joc inca dinainte sa il am in fata!
am jucat de revelion, in 4 zile am bagat cateva jocuri pe zi si inca nu m-am plictisit. mi se pare genial pt ca iti stimuleaza imaginatia, creativitatea, dar si atentia la detalii si cunostintele generale. singura problema e ca poti juca o singura carte cand iti vine randul, desi parca vrei sa le joci pe toate, nu se poate sa nu iti vina cel putin 2-3 idei pt fiecare.
il recomand tuturor celor care vor sa se distreze fara sa depuna mult efort, intrucat tot ce trebuie sa faci e sa te uiti la poze si sa votezi, nu e nimic de citit, calculat, planificat, analizat etc. si deci e cat se poate de relaxant + desenele sunt superbe, nu te mai saturi sa le privesti.

adixor

04 Jan 2011, 10:09

welcome to the dixit-lovers-club :) iti recomand cu mare caldura extensia, dar asta nu neaparat acum ci peste inca cateva zeci de jocuri cu jocul de baza.

iulianv

07 Jan 2011, 10:42

imi place, vreau si eu. sa incerc mai intai. ilustratiile sunt extraordinare, mai am prin casa o carte cu printese in acelasi stil primita de fetita, asa ca ne poate ajuta si ea.

bennu

10 Jan 2011, 18:23

Am incercat varianta cu mimat indiciul intr-un cadru mai restrans acasa printre cunoscuti :). A fost parca mai funny decat prin cuvinte.
M-am mai gandit la varianta cu desenat indiciul, folosit doar nume de filme (pt cinefili), nume de hituri (pt cunoscatori). Mai aveti idei?

adixor

10 Jan 2011, 21:21

noi am folosit si cantece (gen mormait un cantec ceva, nu cine stie ce "performance"). desenat e mai greu pt majoritatea :) ar mai fi o idee ca hintul sa aibe doar 3 litere de exemplu... alte idei acum nu am .. oricum, sky is the limit :) Welcome on the forum by the way!

bennu

11 Jan 2011, 11:36

adixor wrote: Welcome on the forum by the way!
Multumesc! De curand am descoperit si eu boardgames, din pacate nu au avut succes printre prietenii mei. I-am invatat Agricola si Carcassonne, am avut o tentativa cu Dominio - dar ei nu Dixit - Dixit mereu. Este bine ca se pot inventa mai multe variante, jucat la fel cu acelasi grup mereu devine un pic monoton.

Si apropo de varianta in 3 e mult mai interesanta cea propusa in regulament: cu cate 8 carti in mana si fiecare jucator da cate 2 carti jos iar povestitorul doar una.

adixor

11 Jan 2011, 11:38

atunci nu trebuie decat sa astepti sa se plictiseasca de dixit si sa ceara altceva... daca nu reusesti sa-i atragi cu carcassone si poate ticket to ride ... se anunta zile negre :) agricola nu atrage toti jucatorii noi si nici dominion mereu.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

11 Jan 2011, 11:46

Poti incerca noul joc de la libellud ..... FABULA. Si asa te duci si mai tare pe partea de imaginatie, intrand pe story-telling. Si apoi, dupa ce lumea se invata cu story-telling-ul, te duci la Tales of the Arabian Nights. Care e tot story-telling, dar ca si mecanism de joc e mai aproape de un board-game. Tragi carti, dai cu zaru, te muti pe o harta, etc... Si astfel aduci lumea incet incet in a se familiariza cu fenomenul. Pentru ca de la dixit la agricola .... ori esti un geniu al marketing-ului ori grupul tau e extraordinar de omogen. Oricum, dk iti reuseste tranzitia dixit-agricola, indiferent de motivele reusitei, poti incerca linistit orice joc :)

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

bennu

12 Jan 2011, 00:13

MandrulDuce wrote:Poti incerca noul joc de la libellud ..... FABULA. Si asa te duci si mai tare pe partea de imaginatie, intrand pe story-telling. Si apoi, dupa ce lumea se invata cu story-telling-ul, te duci la Tales of the Arabian Nights. Care e tot story-telling, dar ca si mecanism de joc e mai aproape de un board-game. Tragi carti, dai cu zaru, te muti pe o harta, etc... Si astfel aduci lumea incet incet in a se familiariza cu fenomenul. Pentru ca de la dixit la agricola .... ori esti un geniu al marketing-ului ori grupul tau e extraordinar de omogen. Oricum, dk iti reuseste tranzitia dixit-agricola, indiferent de motivele reusitei, poti incerca linistit orice joc :)
De fapt tranzitia a fost invers ... am avut doar "Agricola" initial. L-am luat pt ca majoritatea erau obsedati cu joculetul ala de pe facebook (FarmVille) si le-am zis ca am luat FarmVille varianta boardgame :D; si chiar a prins, initial varianta fara carti apoi ajunsesem sa jucam cu pachetul extins de carti.
Apoi am trecut pe "Carcassonne". La fel li s-a parut ok jocul, se termina mai repede decat Agricola, era mai putina strategie pe termen lung, etc (nu i-am mai putut convinge sa mai facem si cate o Agricola).
Dar dupa ce am adus "Dixit" totul s-a rupt. Cauza cred ca e ca nu prea au rabdare, vor jocuri cu rezultat imediat. La majoritatea trebuie sa astepti, la Dixit o runda dureaza 5 minute.

"FABULA" mi s-a parut prea subiectiv din cauza faptului ca povestitorul decide care continuare e mai buna ... dar nu l-am jucat ca sa imi dau seama daca strica sau nu farmecul. Incerc sa gasesc un "Saboteur" pe stoc undeva - cu ala cred ca voi reusi sa mai aduc un pic de diversitate.

Ioana

12 Jan 2011, 00:27

In Fabula sunt cateva criterii care trebuie sa fie indeplinite pentru ca povestile sa fie validate, nu tine totul de subiectivitatea story-teller-ului.

Apropo de Saboteur, puteti incerca Bang!, care e MULT mai fun si mai bun iar tematica e bestiala (Wild West)!

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

12 Jan 2011, 00:28

Am inteles eu gresit se pare. Nasol, imi pare rau pt tine, mai ales ca te inteleg perfect, fiind intr-o situatie similara cu grupul. Singura chestie care imi vine in cap e sa te orientezi spre jocuri super-tematice si colorate (sub nici o forma nu euro-games cu worker placement, resurse si cuburi). Primul care imi vine in minte e Jamaica...arata superb, abunda tematic, se joaca repede si practic jocul e o cursa "ti-am tras-o, mi-ai tras-o".

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

bennu

12 Jan 2011, 01:14

Multumesc de sugestii!

Si ca incheiere - ca sa nu acaparez topicul Dixit - o sa incerc sa ajung pe la intalnirile voastre sa ma lipesc de vreun grup mai prietenos pt niste jocuri mai serioase (gen Civilisation, Puerto Rico, 7 Wonders, Stone Age - nu le stiu pt ca sunt incepator dar asa din descriere/poze/regulament astea ar fi pe placul meu).

Dang

12 Jan 2011, 08:39

Ca sa fim offtopic pana la capat, daca iti plac jocurile mai "serioase" si cele de civilization, iti recomand (cu caldura) Through the Ages: A Story of Civilization. Chiar o sa fac un topic de test pentru o eventuala intalnire pentru TtAaSoc, sa vedem ce iese.

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”