Concurs Twilight Struggle

Post Reply
Rautz

Re: Concurs Twilight Struggle

07 Apr 2012, 02:37

MandrulDuce wrote:a castigat cel care a gresit mai putin.
In general in jocurile bune de strategie castiga cel care greseste mai putin sau castiga cel care greseste penultimul.

Mi se pare deja ca n-am mai jucat de multicel si mi-ati facut pofta de TS asa ca poate ne mai antrenam in weekend.

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

07 Apr 2012, 04:22

Abia astept, daca joci si cu amatori, desigur :)

Rautz

08 Apr 2012, 19:42

M-am antrenat cu Anca deocamdata, e pregatita pentru partida de maine, a facut 1-1 cu USA contra URSS-ului meu.

cosmin.alex

08 Apr 2012, 20:16

USSR - US : 1-0; Tasurinchi - Cosmin.alex : 1-0; Returul sapt viitoare. Hai cu egalarea:lol:

Rautz

08 Apr 2012, 20:19

cosmin.alex wrote: Returul sapt viitoare.
Sper ca puteti sa terminati meciul pana pe 12 Apr.

Si mai sunt alte 2 meciuri care inca nu s-au terminat, ceva noutati?

Mono
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2012, 20:49

Angel Eye - Mono este programat marti, ambele partide.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

09 Apr 2012, 22:46

Anca-mandrulduce 1-1

O partifa retur foarte frumoasa in compania Ancai, careia ii multumesc pentru doua din cele mai disputate meciuri de TS pe care leam jucat. In retur s- impus tot URSS multumita unui headline Bine venit (aldrich ames) ce a fortato pe anca aa joace cu cartile pe fata si sai decartez eu o carte. China card era la mine, asa ca a fost fortata sa joace toate cartile din mana. Din pacate printre ele era si Lone Gunman ce mia permis sa fac coup intrun battleground pe tura ei ci defcon la 2 si declansand razboi nuclear pe tura US

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Rautz

09 Apr 2012, 22:46

MandrulDuce - Anca 1-1

A fost din nou strans, usor avantaj Anca dar a avut ghinion in tura 8 fiind fortata sa piarda la Defcon

Rautz

10 Apr 2012, 11:16

Am tot cautat fara succes cum s-au organizat alte concursuri live de TS

Tot ce am gasit e aici http://www.boardgamers.org/yearbook08/twspge.htm

Ei au jucat tot 5 runde elvetian, dar intr-un singur weekend, cu bid de VP-uri. Mi se pare mult mai bine cum am facut noi, tur-retur, si plus de asta la ei nu a fost deloc bine 5 runde pentru ca au ajuns la final sa termine mai multi jucatori cu 5-0, deci nestabilind in mod clar un castigator.

Tot ce sper e sa capatam ceva experienta si poate pe viitor sa organizam si mai bine, si poate si cu ceva premii.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

10 Apr 2012, 11:22

Eu propun o chestie. haideti sa scriem cateva randuri despre cum s-a jucat/castigat (cum am scris eu 2 randuri asa - cate runde, ce tip de victorie a fost, scorul, cum ati fortat adversarul sa declanseze nuclear, etc...) si eventual sa faca toata lumea poze. Facem noi un thraed pe BGG dupa incheierea concursului dragut asa, mai crestem in ochii lumii :D.

Pe viitor va fi mai misto si putem pune si premii. Acum in prima runda cel putin 4 oameni au avut nenorocul de a juca cu playeri cu multe jocuri (Bahaus, Anca, Keyser si eu - - 2 puncte aproape fara emotii pentru toti 4). Pe viitor, lumea capata experienta cu jocul si va fi mult mai strans sper si evident mai frumos concursul.

Rautz

10 Apr 2012, 11:59

Nu stiu cat de 'fara emotii', Marius cel putin a jucat destul de bine.

Si da, am vrut aseara sa iau aparatul foto dar am uitat :(

Cred ca cel mai misto ar fi daca reusim sa ne intalnim cate 2-3 'perechi' deodata sa jucam, de exemplu cum am fost in prima zi eu, Anca, Marius si AngelEye, parca a fost mai interesant sa jucam partidele in paralel decat asa cate un meci razlet ici-colo.

O alta idee interesanta ar fi nu un concurs, ci un fel de ladder. Si atunci se pot intalni oricare 2 jucatori, cand vor ei si cat de des vor, ai si un sistem de a incerca sa-ti gasesti partener de valoare apropiata, satisface si pe cei care vor sa joace des, si pe cei care vor sa joace mai rar, nu mai exista constrangeri de timp.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

10 Apr 2012, 12:06

Si mie mi se pare interesant un sistem ladder. Era un site pe o vreme pe care puteai sa-ti organizezi ladder de orice-ti trece prin cap. Daca imi aduc aminte cum se numea, il pun aici.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

10 Apr 2012, 12:08

Aseara am dat prima partida cu Marius....eu cu americanii....el cu mother Russia......tra sa spun ca a fost un joc foarte tensionat....am ajuns pana in Runda 10 la final Scoring....cand din pacate ai mei americani si-au luat-o pe cocoasa.

Jocul a decurs foarte bine pana prin Runda 7-8, scorul a fost echilibrat fiind maxim 6 puncte pentru o parte sau cealalta, Europa a fost foarte contestata si destul de echilibrata in influenta, America Centrala si Afrika au fost mostly Russian controlled, Asia si America de Sud au fost americane....si spre safrsit si Middle East-ul a trecut la democratie. A fost un moment in care puteam sa castig.....am jucat cartea de 2 care ma lasa sa trag o carte random din mana adversarului si fie sa o joc....fie sa o returnez....aceasta carte era Olympic Games.....dar greseala mea e ca am uitat ca o pot folosi ca ops....nu neaparat ca eveniment(avand in vedere ca defcon era la 2 si daca o jucam ca eveniment Marius putea da boicot si scadea defcon-ul deci pierdeam) si i-am returnat-o....daca nu faceam asta...el avea o carte care trebea sa o joace fortat care imi dadea mie un pct de Ops si pierdea el la nuclear war.....asta e.....invatam :)). Tra sa mentionez ca defcon-ul la noi a stat mai mereu pe la 2-3....coup-urile fiind foarte des folosite :)).

De prin runda 7 totul a inceput sa se schimbe....am avut ghinion-ul sa trag mana de carti rusesti...aveam maxim 2-3 carti americane/neutre in mana restul fiind doar URSS si oricat incercam sa mitighez efectul lor tot ii dadeam un avantaj lui marius....(am mai facut eu o greseala tot cu aceeasi carte de 2 in care am tras Asia scoring de la el si am tinut-o in loc sa o inapoiez astfel reducandu-mi mie numarul de ops in tura aia si crescand-ul pe al lui).

Rusia a inceput sa isi exercite influenta si prin America de Sud aceasta ajungand stale mate(prezenta amandoi doar), la fel ca si in Europa....iar Asia a fost cucerita de rusi....punctele au inceput sa creasca, iar la scoring-ul final au fost asa: America centrala - URSS, America de Sud - Stalemate, Europa - Stalemate, Afrika - URSS, Middle East - SUA, Asia - Stalemate si am pierdut la 19 puncte :((in 3 runde URSS a reusit sa creasca considerabil pe scorebord...incepand de la 15 puncte la final scoring :().

Oricum un joc foarte intens....mi-a placut mult....si sunt multumit ca am reusit sa rezist macar toate cele 10 runde ale jocului :D......I went down with honor =))

Mono
King Meeple
King Meeple

10 Apr 2012, 12:19

In cazul acela cred ca puteai juca Olympic Games strict ca eveniment, nu o puteai folosi ca puncte de ops.

Rautz

10 Apr 2012, 12:32

A avut Grain Sales, iar cartea primita o putea juca pentru orice(si Space Race daca vrea) - si eu abia recent mi-am dat seama ca poate fi jucata cartea pentru orice, credeam ca se poate numai pentru event. In general e cea mai buna carte din joc.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple

10 Apr 2012, 12:41

Grain sales to Soviets te lasa sa iei o carte si sa o JOCI. Adik cum vrei tu... iar daca o returnezi joci OP-urile de pe Grain Sales. Ea te ajuta din 3 pcte de vedere:
a) Iti da un posibil event tare de jucat
b) Iti da o carte a adversarului cu sanse mari sa aibe pcte cel putin la fel de multe ca Grain Sales (care e de 2)
c) Iti lasa adversarul cu o carte mai putin.
Nici in cazul in care tragi o carte de 1 OP nu o dai inapoi, pentru ca iti fortezi asa adversarul sa joace China sau sa joace toate cartile din mana (inclusiv aia pe care spera el sa o tina pt mai tarziu care are sanse sa fie CIA Created sau Lone Gunman - cartea cu eventul adversarului pe ea care-i permite sa declanseze razb nuclear pe tura ta).

Grain Sales si Aldrich Ames sunt cele mai tari carti din joc si complet devastatoare daca nu ai China Card. Pentru ca sunt de Mid si Late si sunt sanse mari sa tot faci turtle cu CIA Created si Lone Gunman in mana (pastrand-o de la tura la tura). Asta e automatic loose of the game. Altfel, oricum sunt atatea carti pe care adversarul nu vrea sa le joace pt tine in Late incat oricum vei avea beneficii foarte mari de pe urma ei.
P.S. Aldrich Ames e ceva mai tare ca efect, pentru ca ii vezi adversarului intreaga mana si ii decartezi ce carte vrei tu. Dar e de Late War. Grain sales e de Mid

Mono
King Meeple
King Meeple

10 Apr 2012, 12:46

nuuuuu, nu pe tura mea :oops:

m4r1us

10 Apr 2012, 13:21

Da. Ar fi fost jocul lui daca nu returna cartea. Eu aveam in mana Cia si inca una care scadea defcon, acesta fiind la 2. De cea cu defcon scapam la space race, dar CIA era moarte sigura si asta la inceput de midwar. Cel mai mare avantaj al meu a fost ca inainte am jucat cu Bahaus. Cele doua partide cu el mi-au deschis ochii in multe privinte legate de TS. Iar aseara, a fost o partida cu emotii mari pana aproape de sfarsit...totul era nesigur...ce aveai acum disparea runda urmatoare. Cand ziceam ca am facut o chestie, ma ardea Flaviu in alta parte

Rautz

11 Apr 2012, 03:50

MandrulDuce wrote: Grain Sales si Aldrich Ames sunt cele mai tari carti din joc si complet devastatoare daca nu ai China Card. Pentru ca sunt de Mid si Late si sunt sanse mari sa tot faci turtle cu CIA Created si Lone Gunman in mana (pastrand-o de la tura la tura). Asta e automatic loose of the game. Altfel, oricum sunt atatea carti pe care adversarul nu vrea sa le joace pt tine in Late incat oricum vei avea beneficii foarte mari de pe urma ei.
P.S. Aldrich Ames e ceva mai tare ca efect, pentru ca ii vezi adversarului intreaga mana si ii decartezi ce carte vrei tu. Dar e de Late War. Grain sales e de Mid
Grain Sales e mult mai puternic decat Aldrich Ames in mana adversarului. Unde Aldrich Ames Remix e o carte inofensiva, care poate fi jucata la sfarsitul turei scapand si de CIA Created, sau poate fi pusa la Space Race usor, Grain Sales pur si simplu iti pierde jocul mai mereu, si e uneori greu de pus la Space Race, daca ai avansat si ai voie doar 3+ sau daca ti se joaca o carte de -1 OPS.

S-a mai terminat vreun joc?

m4r1us

11 Apr 2012, 09:38

Aseară am câştigat cu SUA in prima sau a doua rundă din latewar. Trebuie să recunosc ca am avut un noroc chior la zar, iar Flaviu fix pe dos. Am ajuns la space race până la Lunar orbit, ceea ce a însemnat 7vp+avantajele respective, Flaviu nereuşind să avanseze deloc. La capitolul noroc la zar aş adăuga si jocurile olimpice la care am ales să particip si astfel am câştigat vp-uri importante, in două rânduri, dacă nu mă înşel. A fost o partidă in care nu cărţile de scoring au făcut diferenţa, ci cărţile care dădeau vp.

Aşadar, Darksion-m4r1us 0-2

Post Reply

Return to “Concursuri ForumBoardGames.ro si parteneri”