Multumesc! Da, in ciuda faptului ca ambele sunt CDG-uri, diferenta este destul de mare pentru ca aici exista si conflictul militar propriu-zis. A fost prima partida de Hannibal dupa ce acum vreo 4 ani l-am ”testat” singur. Am facut cateva greseli care au influentat oarecum si mersul jocului. Partida a durat 6 ore. Fazele jocului sunt destul de clare, insa mi se pare ca regulamentul nu este cel mai reusit si cel mai bine structurat. Poate si fiind obisnuit cu cele de la GMT care mi se par excelente. Adevarul este ca exista multe exceptii si situatii in Hannibal. Revenind la desfasurarea jocului: imi place asimetria dintre armate, felul in care istoria e transpusa in joc, provocarea strategica - sa aleg calea mai sigura dar mai consumatoare de timp sau sa risc. Diferitele evenimente, politica si influenta militara te vor obliga sa iei decizii pe tot parcursul jocului si sa le ai in vedere. Dupa fiecare victorie obtinuta intr-o zona sau inainte de o lupta pe care o aveai planuita, de regula se juca un eveniment care destabiliza acea zona. Inca nu pot sa ma pronunt foarte clar, o sa astept urmatoarea partida, insa jocul imi place. Probabil unul dintre minusuri ar fi durata de joc, insa mai mult ca sigur a doua partida si ulterioarele vor scurta timpul de joc. E un joc care reuseste sa transpuna foarte bine acel razboi.
PS: cand ma gandesc ca l-am trecut la 10 X 10 challenge

)..